İnsan Üzerine




    Bunca zamandır bir şeyler için uğraşan insanlar var. Gelecek için uğraşan insanlar, şimdi için uğraşan insanlar. Fakat asla geçmiş ile değil. Ne kadar yer etmeye hazır bir şeyse yaşadığınız kötü bir olay yüreğinize, o kadar çok boş vermeye çalışın onu. Görmezden gelin. Kalbinizde mutluluklara yer açın. Olumsuzlukları, kırgınlıkları, kötüleri yaşamayacak mısınız ? Elbet yaşayacaksınız. Siz bir insansınız efendim. Yaşayacaksınız her bir duyguyu. Duygular insanlar içindir çünkü. Robotları insanlardan ayıran şey de budur söz gelimi. Her duyguyu yaşayacaksınız mutlaka doğumdan ölüme kadar giden çizgi üzerinde. 


   Kendinizi ne kadar çok alıştırırsanız bir şeylere olmayınca iki katı fazla üzülürsünüz. Bırakın biraz plansız gelsin bir şeyler. Bırakın alışmaya çalışmayın hemen her şeye. Ölçün tartın önce ve bırakın hayat biraz bildiği gibi gelsin üstünüze. Emin olun kimsenin ne alacağı kalıyor ne de vereceği göçüp gittikten sonra. Herkes ölçüsü kadar yaşıyor, hayal edebildiği, isteyebildiği, var olduğunu bildiği kadar...


   İnsan ne kadar çok isterse o kadar çok alabiliyor bir şeyleri. Kendini en güçsüz hissettiğin anda, en çaresiz hissettiğin anda biliyorum her yıkılış daha çok çöküyor üstüne. Her bir düşünce ayrı yerlerden sıkıştırıyor seni. Derin nefes al ve beynini boşalt. Bu, sonsuza kadar süremez elbet bitecek. Demiştim, her duyguyu yaşayacaksın. Pes etmemelisin. O anda yapabileceğin tek bir şey var, karar vermek. Pes mi edeceksin, yoksa zorluklara göğüs gerip kendi sınırlarını mı zorlayacaksın ? İkisini de iyice düşün, ani bir karar verme. Düzgün kafayla senin için en iyisi neyse ona karar ver. Verdiğin karar her neyse yılmamaya dikkat et. Olumsuzlukları kaldır, olumlu düşüncelere yer aç hayatında.


   Bir şeyi yapamamakla her şeyi yapamamış olmuyorsun. Unutma bunu. Sadece birinin üstüne daha çok düşüp hatanı bul ve düzeltmeye çalış. Asla bir şeyi yapamıyorum diye bırakma. Yapabilirim diyerek devam et. Belirli güç aldığın şeyler olabilir onları sakın yanından ayırma. Bu bir kağıt parçası bile olabilir. Ama başkasına basit bir şey gibi gelirken sana en büyük ilham kaynaklarından biridir mesela. Unutma, sen güçlüsün. Yeri gelince sessiz sakin bir insan, yeri gelince asi bir kaplan olabilirsin. İstersen nabza göre şerbet verebilirsin. Duruma göre davranırsın. İstersen herkesle aynı olursun, herkesle bir olursun.


   Şunu söylemek istiyorum; sen ne istersen onu yaşamakta özgürsün. Sen neysen o'sun. Hayatını hissettiklerin, yapabildiklerin, en azından deneyebildiklerin için yaşarsın. Onlar kadar varsın. Ne kadar çok artarlarsa, o kadar çok var olabilirsin. O kadar çok varlığının farkında olabilirsin. Sen bir insansın her türlü duyguyu hissedebilirsin. Önemli olan ne anladığındır o duyulardan geriye sana ne kaldığıdır. Geri kalanlar zaten seni oluşturur.  

Yorumlar

  1. Ne kadar güzel bir yazı, teşekkürler. Güzel bir güne başlangıç yazısı oldu benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değerli yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim. Günlerinizin hep güzel geçmesi dileğiyle :)

      Sil
    2. heeey bak ezgi de tatlişlerdeeeen :) bugünlerde onun çekilişi de var. bak o da bikaç gün önceki, etkinlikler ve okunası bloglar yazımda.

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar